Καταρράκτης

Δημοτική ενότητα

Φαρρών

Επικοινωνία

Τηλέφωνα 2694091505, 6979772811 (κ. Βασίλης Αγγελόπουλος, Εκπρόσωπος Τ.Κ.)

Περιγραφή

Ο Καταρράκτης βρίσκεται στους νότιους πρόποδες του Παναχαϊκού και το διασχίζει ο ποταμός Πείρος ενώ σε κάποιο σημείο μέσα στο χωριό σχηματίζει ένα μεγάλο καταρράκτη ύψους 110 μέτρων με σπήλαια και πυκνή βλάστηση στον οποίο οφείλει και το όνομά του. Παλιότερα ονομαζόταν Λόπεσι.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει τον τάφο της Πρωτογεωμετρικής Εποχής στη θέση Αριδράκου και τα ερείπια Οικισμού της Μυκηναϊκής Εποχής στη θέση Δρακότρυπα. Επίσης, εδώ βρίσκονται μέσα σε φυσικό καταρράκτη δύο ανεξερεύνητα σπήλαια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Σύμφωνα με την παράδοση, σε αυτά κατοικούσε ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας, προστάτης των κτηνοτρόφων, ενώ στα μετέπειτα χρόνια τα σπήλαια χρησιμοποιήθηκαν ως Ναοί λατρείας. Ένα από τα ομορφότερα χωριά ο Καταρράκτης, στο οποίο συνυπάρχουν η φυσική βλάστηση, τα αιωνόβια δένδρα, οι απόκρημνοι γκρεμοί και το εκπληκτικό τοπίο. Στην πανέμορφη πλατεία του με τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά, λειτουργούν παραδοσιακές ταβέρνες, όπου ο επισκέπτης μπορεί, όπως και σε όλα τα χωριά του Δήμου, να απολαύσει παραδοσιακές γεύσεις με τη συνοδεία ντόπιου κρασιού και τσίπουρου.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 591 μέτρων.

Βασικά στοιχεία

Πληθυσμός
93 κάτοικοι
Προϊόντα που παράγει

Κτηνοτροφικά προϊόντα, κρασί, τσίπουρο

Οδική πρόσβαση
Ναι

Μέσω Ε.Ο. Πατρών-Χαλανδρίτσας-Καλαβρύτων

Συγκοινωνία

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Πάτρας (Τηλ. 2610 623-886-8)

Χάρτης


Σημεία ενδιαφέροντος

Τουριστικός Ξενώνας ΕΟΤ Καλεντζίου

Διαθέτει 22 δωμάτια, εστιατόριο, μπαρ και καθιστικό με τζάκι.

περισσότερα »