Μίραλι

Δημοτική ενότητα

Φαρρών

Επικοινωνία

Τηλέφωνα 2694091565, 6975021427 (κ. Νικόλαος Ζαχαρόπουλος, Εκπρόσωπος Τ.Κ.)

Περιγραφή

Αμέσως μετά τη Χαλανδρίτσα, στρίβοντας αριστερά και σε πολλή μικρή απόσταση, βρίσκεται το γραφικό χωριό Μίραλι με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, την πέτρινη εκκλησία του Αγ. Νικολάου, το παλαιό δημοτικό σχολείο και τη λιθόστρωτη πλατεία του με τις πέτρινες βρύσες.

Στο μικρό ύψωμα του χωριού δεσπόζει η παλαιά εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου στον αύλιο χώρο της οποίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος πραγματοποιεί εκδηλώσεις. Και εδώ ο επισκέπτης με περισσότερα ενδιαφέροντα μπορεί να αναζητήσει και να επισκεφτεί τα ερείπια του Αρχαίου οικισμού και το νεκροταφείο στη θέση Μαλιβέρνο-Κιβούρια.

Στην είσοδο του οικισμού και σε ένα θαυμάσιο χώρο με πλούσια θέα, ο Δήμος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού διοργανώνει στην πανσέληνο του Αυγούστου, υπαίθρια μουσική βραδιά, μέσα στην μοναδική ομορφιά του τοπίου, με μοναδικό φωτισμό το φως του φεγγαριού και των κεριών. Φεύγοντας από το Μίραλι και συνεχίζοντας τη διαδρομή του, ο επισκέπτης ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο θα βρεθεί στους παραθεριστικούς οικισμούς Θωμέικα και Ρακίτα.

Βασικά στοιχεία

Πληθυσμός
87
Οδική πρόσβαση
Ναι

Μέσω Ε.Ο. Πατρών-Χαλανδρίτσας-Καλαβρύτων

Συγκοινωνία

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Πάτρας (Τηλ. 2610 623-886-8)

Χάρτης


Σημεία ενδιαφέροντος

Βρίσκονται στη θέση Πυργάκι του χωριού Καλάνιστρα.

περισσότερα »